Стівен Керлі: захоплюючі історії хірурга-онколога та його пацієнтів, які борються з раком

Авторка матеріалу

Марина Володимирівна Гуржи

Авторка матеріалів на суспільні теми та оглядачка книг, написаних лікарями

Доктор Стівен Керлі спеціалізується на наданні хірургічної допомоги пацієнтам із злоякісними новоутвореннями гепатобіліарної системи та підшлункової залози.

Стівен Керлі є професором і керівником відділу хірургічної онкології Медичного коледжу Бейлора та професором кафедри наноматеріалознавства в Університеті Райса та в Медичній школі Техаського університету в Х'юстоні, штат Техас. Він також являється директором місцевої та регіональної онкологічної служби в медичному центрі Бейлора Сент-Люк та заступником директора з клінічних питань в комплексному онкологічному центрі імені Дена Л. Дункана в медичному коледжі Бейлора.

Доктор Керлі очолює лабораторію фундаментальних наук протягом 22 років. Наразі його дослідницькі центри зосереджені на розробці, випробуваннях і клінічних дослідженнях нових неінвазивних радіочастотних  пристроїв для лікування неоперабельного раку печінки.

У своєму блозі лікар Керлі писав, що його місія — жити чесно, з честю та співпереживанням, виявляти любов і співчуття своїй родині, друзям і пацієнтам, вчитися кожен день, і ніколи не припиняти спроби знайти нові та кращі способи лікування хворих на рак.

Формулювання доволі просте, звучить майже як банальність, про яку ми навіть не замислюємось. Але це має вагу і несе в собі велику жертву. Треба розуміти, що потрібні численні роки наполегливої праці та зусиль, щоб дістатися туди, де зараз перебуває доктор Керлі.

Книга “В моїх руках. Захоплюючі історії хірурга-онколога та його пацієнтів, які борються з раком”

“… смерть надії є набагато більшою мукою для пацієнтів, ніж наявність надії”.

Стівен Керлі

Будучи керівником відділу хірургічної онкології Медичного коледжу Бейлора, доктор Стівен Керлі понад два десятиліття працював з хворими на рак. Хоча робота його полягала в тому, щоб допомогти своїм пацієнтам продовжити життя, він виявив, що і пацієнти допомогли йому так, як він ніколи не міг очікувати.

 В 2018 році було вперше видано книжку «У моїх руках» (англ. “In My Hands: Compelling Stories from a Surgeon and His Patients Fighting Cancer”), яку написав Стівен Керлі. В своїй книзі автор поділився корисними уроками, які він засвоїв за 25 років з унікальних історій боротьби, наполегливості та тріумфу своїх пацієнтів, хворих на рак.

Книга “В моїх руках. Захоплюючі історії хірурга-онколога та його пацієнтів, які борються з раком”. Фото взято з сайту видавництва "Little, Brown Book Group".

Книга «У моїх руках» — це рідкісний, часто емоційний погляд на деяких реальних пацієнтів доктора Керлі та реальні ситуації в сучасній онкологічній допомозі. Ці історії про стійкість, надію та рішучість змінили та надихнули доктора Керлі, і він використовує ці ж історії, щоб підбадьорити пацієнтів, які мають справу зі страхом і невпевненістю у поєднанні з діагнозом рак. Кожна історія в книзі має тему, на яку надихнули його пацієнти: надія, мужність, сила, рішучість, чудо, співпраця, творчість, старанність, служіння, наполегливість, мудрість, благодать, уважність, вдячність, проникливість, благоговіння, винахідливість, віра, краса, прийняття та співпереживання.

… повага та довіра наших пацієнтів до нас, як до лікарів, є дорогоцінним даром, який потрібно берегти і плекати

Стівен Керлі

Деякі з історій є позитивними повідомленнями, які нагадують нам про важливість збереження балансу між сім’єю, роботою та дозвіллям. Інші є прикладами надзвичайної стійкості людського духу перед обличчям реальності та хірургічних ризиків, які супроводжують діагноз рак. Проте, незважаючи на значні досягнення в лікуванні раку, ці історії нагадують нам, що рак все ще є потенційно смертельною та руйнівною хворобою, яка вражає пацієнтів, їх сім’ю та друзів, які їх підтримують. Хоча багатьом людям кажуть, що в їхній ситуації немає надії, пацієнти доктора Керлі навчили його завжди дарувати надію, розширювати межі та давати людям шанс, і що надія є критично важливим компонентом лікування та догляду. «У моїх руках» — це найкраща медична розповідь, яка дає розуміння медицини та догляду за пацієнтами разом із захоплюючими подробицями про одну з найстрашніших хвороб.

Неможливо виміряти силу надії та розради, які отримують пацієнти та сім’ї, намагаючись спробувати все, що, на їхню думку, може допомогти підвищити їхні шанси вижити у боротьбі з раком. Надія триває. І, неможливо виписати рецепт для надії

Стівен Керлі

Хоча автор прямо висловлює деякі свої переконання, саме відсутність багатослівних виразів робить його книгу блискучою. Його відвертий тон найбільше говорить про його особистість і характер. Примітно, що його щирість і справжня відданість пацієнтам проглядаються в кожному розділі.

Це дуже захоплююче читання, особливо для тих, кто палко цікавиться цією сферою і ніколи раніше не був знайомий з деталями роботи онкохірурга.

Хоча рак є однією з найстрашніших хвороб, книга “У моїх руках” дає надію. Книга доктора Керлі — це водночас підбадьорливе й реалістичне зображення того, як це — бути онкологом-хірургом.

Я ненавиджу рак. Я ненавиджу те, що він робить з людьми та їхніми родинами. … Це просто неправильно, і ми повинні щось зробити, щоб знайти кращі способи зрозуміти, запобігти і лікувати рак

Стівен Керлі

Більше цікавого для вас
Девід Райх: генетик, який розкриває таємниці людської ДНК
Анастасія Пристая: «Треба трошки потерпіти. Медичні хроніки»
Pro
Чи може лікар рекомендувати конкретний ЛЗ (комерційну назву) чи дієтичну добавку у своєму блозі?
Pro
Чи може лікар розробити методичку чи гайд і продавати її?
Лікар Габор Мате: відомий оратор і автор бестселерів
Pro
Як регулюється оплата за онлайн консультації?
Ембріологиня Ольга Малюта та її "Плідна праця"
Доктор Річард Шеперд, медичний детектив і найкращий британський судово-медичний експерт