Тім Кантофер: практичні поради від лікаря-психіатра

Авторка матеріалу

Марина Володимирівна Гуржи

Авторка матеріалів на суспільні теми та оглядачка книг, написаних лікарями

Тім Кантофер, доктор медичних наук, психіатр-консультант. Він навчався в Університетському коледжі Лондона та в лікарні Університетського коледжу, являвся членом Королівського коледжу психіатрів з 1983 року. Працював психіатром-консультантом у Priory Group of Hospitals з 1993 року до свого виходу з клінічної практики в 2015 році.

Будучи доктором психіатрії з багаторічним стажем, Тім Кантофер написав багато фахових праць і видав не одну книжку. «Депресіяпрокляття сильних» (КМ-БУКС, 2023)  була першою книгою доктора Кантофера та залишається його бестселлером. Інші його книжки: «Токсичні люди: як боротися з дисфункціональними стосунками» (КМ-БУКС, 2023), «Stress Related Illness” і “ Overcoming Anxiety Without Fighting It”.

Доктор Тім Кантофер завжди говорив про дві важливі істини про депресію та депресивні захворювання.

  • Перша істина: сильні люди найбільш вразливі до депресивних захворювань; люди, чиї стандарти високі, чия етика сильна, вони хочуть, щоб їхнє життя було змістовним.

  • Друга істина: депресія — це фізична хвороба, і його книга “Депресія “Прокляття сильних” пояснює саме це.

Книга "Депресія — прокляття сильних. Як боротися з найпоширенішою хворобою"

За останні 10 років зросла кількість людей, які повідомляють про проблеми з емоційним і психічним здоров’ям, зокрема про тривогу та депресію.

Книга "Депресія — прокляття сильних. Як боротися з найпоширенішою хворобою". Фото взято з сайту видавництва "КМ-Букс".

Ця книга допомогла багатьом тисячам тих, хто страждає на депресію. У цьому новому виданні, написаному провідним психіатром-консультантом, пояснюється, що депресія випробовує найсильніших із нас. Доктор Кантофер розповідає читачеві про природу депресії, її історію, симптоми, причини та лікування. Він охоплює останню інформацію про ліки, нові вказівки щодо лікування депресії та наголошує, що нікого не можна звинувачувати в тому, що він піддався депресії.

У книзі пояснюється, що відбувається під час депресивного захворювання, пов’язаного зі стресом, і представлені ефективні способи одужати та залишатися здоровими. Це тепле та підтримуюче видання, яке містить найновіші відомості про ліки від хвороби.

 Книга щедро забезпечена яскравими анекдотами та ідеями, містить конкретні поради щодо того, що робити, якщо вам зараз погано, а також цінну інформацію для опікунів, медичних працівників або будь-кого, хто цікавиться цією деструктивною хворобою, яка може стати другою за поширеністю у світі після хвороби серця.

В книзі піднімаються такі теми:

  • що робити, коли захворів
  • ліки
  • психотерапія
  • одужання та відновлення
  • зміни способу життя
  • навички вирішення проблемних ситуацій

У вас депресія?

Понад усе, наберіться відваги: люди одужують від депресивних захворювань і залишаються психічно здоровими, і ви теж можете.

По-перше, перестаньте звинувачувати себе.

По-друге, не боріться на самоті – прочитайте цю книгу.

Книга "Токсичні люди: як боротися з дисфункціональними стосунками"

Інша чудова книга лікаря-психіатра про те, як часто ми зустрічаємо чарівних та приємних людей, які сіють лише нещастя.

Кантофер каже, що не потрібно страждати від токсичних колег, самозакоханих партнерів чи психопатичних босів – як вижити, процвітати і, що найважливіше, уникнути дисфункціональних стосунків на роботі чи вдома розповідає у своїй книзі.

Книга "Токсичні люди: як боротися з дисфункціональними стосунками". Фото взято з сайту видавництва "КМ-Букс".

Деякі люди настільки стресомісткі, що можуть викликати хворобу. Гравці, хулігани, аб’юзери – усі вони становлять загрозу для нашого здоров’я та добробуту, якщо не вживати заходів. У цій книзі представлені інструменти, необхідні для боротьби з токсичними людьми в нашому житті, які виснажують нашу енергію.

Пояснюється, як створювати здорові стосунки, встановлювати правильні кордони та розпізнавати червоні прапорці, які повинні сповіщати нас уникати певних людей.

Теми, що обговорюються в книжці:

  • токсичні люди і місця
  • небезпечні люди – агресори, садисти та психопати
  • токсичні сім'ї
  • токсичні місця, в тому числі там, де ви працюєте
  • як захистити себе
  • як ретельно обирати друзів
  • життєво важливі принципи боротьби з токсичністю

 Незалежно від того, чи ви маєте справу з нарцисичним партнером, чи маєте справу з босом-залякуванням чи колегою-соціопатом, є практичні поради, які допоможуть вам захистити своє психічне благополуччя. Ви зрозумієте природу токсичного робочого місця - як його уникнути та, якщо необхідно, як вижити в ньому. Прочитайте цю книгу й отримайте свободу робити власний вибір і жити своїм життям.


Більше цікавого для вас
Генрі Марш - відомий нейрохірург та автор книг
Стівен Керлі: захоплюючі історії хірурга-онколога та його пацієнтів, які борються з раком
Трансплантолог Джошуа Мезріч - "Коли смерть дарує життя"
Лікар Габор Мате: відомий оратор і автор бестселерів
Доктор Річард Шеперд, медичний детектив і найкращий британський судово-медичний експерт
Андрій Сем’янків: український медик-анестезіолог, письменник, популяризатор доказової медицини
Ірвін Ялом: психотерапевт та письменник