Строк дії е-рецепта збільшено з 30 до 90 днів

Відтепер строк дії електронних рецептів на рецептурні ліки, які пацієнт купує за власний кошт, становить 90 календарних днів (замість 30 днів, як було раніше).

Нововведення дозволить пацієнтам рідше відвідувати лікарів для поновлення рецептів, а також комфортно користуватися е-рецептом, виданим на курс до 90 днів.

Однак, пам’ятайте: рецепти на наркотичні препарати дійсні лише 10 днів, а на ліки, які підлягають реімбурсації, відпускаються на пільгових умовах або є екстемпоральними — 30 днів.

Де використати електронний рецепт? 

Як і раніше, це можна зробити в будь-якій аптеці, яка працює з електронною системою охорони здоров'я. Виберіть ваш регіон та місто на дашборді «Електронна карта місць відпуску препаратів за еРецептом», і ви побачите карту з усіма доступними аптеками, в яких можна придбати ліки за е-рецептом.

МОЗ наголошує, що незалежно від того, наскільки знайомими та безпечними можуть здатися рецептурні ліки, їх невірне використання може призвести до серйозних побічних реакцій, залежності або ризику зловживань. Тож обов’язково нагадайте про це пацієнтам. 


Більше цікавого для вас
Як і чому змінився візуальний образ Farmak
Новини медичної галузі України / Серпень 2023 /